Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Smakrikhet och smakpalett för sirap
Ljus Sirap
Ljus Sirap tillverkas av sockerbetor och är vår klassiska baksirap med en rund karamellig smak och en fin ljus färg.
Gott till: Ljus Sirap ger en härlig sötma och är god som den är men passar också utmärkt till godis, desserter, söta såser och som smaksättare i olika maträtter, tex. kålpudding.
Tips! Prova att blanda lite sirap med olivolja och ringla över din tomatsallad, det lyfter alla smaker.
Mörk Sirap
Mörk Sirap tillverkas av sockerbetor och melass från sockerrör. Den har en tydlig smak av lakrits, fyllig karamell, sälta och en härlig mörk färg.
Gott till: Mörk Sirap ger en djupare och fylligare smak och passar utmärkt till pepparkakor, godis, fudgekaka, bakverk med choklad och maträtter.
Tips! Tillsätt Mörk Sirap i din vinägrette eller marinad och du får en rundare och fylligare smak.
Brödsirap
Brödsirap tillverkas av sockerbetor, melass från sockerrör och innehåller malt som gör matbröden mustiga och saftiga. Brödsirap är mörk i färgen.
Gott till: Brödsirap används främst vid brödbakning, både ljusa och mörka matbröd eftersom sirapen främjar jäsningen, ger en fyllig smak och en fin skorpa. Brödsirap gör att brödet håller sig färskt längre.
Tips! Pensla brödet med lite Brödsirap när du tar ut det ur ugnen – ger en vacker glansig och smakrik skorpa.
Vit Sirap
Vit Sirap tillverkas av sockerbetor och ger en angenäm söt smak. Vit Sirap har många funktionella egenskaper såsom att främja jäsning av vetebröd och att hålla det färskt längre.
Gott till: Passar utmärkt i degen när du bakar vetebröd och bullar eller som sockerlag i dina drinkar.
Tips! Pensla dina kanelbullar eller saffransbullar med Vit Sirap när de svalnat från ugnen – ger en vacker glansig yta och håller bullarna saftiga längre.
Bra att veta om Sirap
Sirap har oändlig hållbarhet.
Om sirapen kristalliserats, lägg sirapsflaskan i ljummet vattenbad så kommer den att återgå till normal konsistens.
Dansukker Svensk Sirap är tillverkad i Sverige på sockerbetor odlade på skånska åkrar och fungerar som ett utmärkt alternativ till vanligt socker.
Tillverkning av Sirap
Sirap tillverkas genom en blandning av olika sidoströmmar som erhålls vid tillverkning av vitt socker från bet- eller rörsocker.
Sirap tillverkas i olika kvaliteter genom att de olika sidoströmmarna blandas på olika sätt och som på så sätt ger olika variationer i färg och smak.
Recept med Ljus Sirap
Rocky road-kladdkaka
Choklad- och mintkola
Solrosknäck
Recept med Mörk Sirap
Recept med Vit Sirap
Äppelmocktail
Saffransbullar med pistagenötter
Frisk citrusglass med kardemumma
Recept med Brödsirap
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Juldrycker
Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Juliga desserter
Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.