Rocky road-kladdkaka

Rocky road hör julen till. Baka en härlig Rocky road-kladdkaka och bjud nära och kära. En klassiker i ny form tillsammans med en underbart god kladdkaka.

ca 10 bitar

1 timme + några timmar att stelna

Betyg (6 st)

Ingredienser

Kladdkaka
130 g smör
130 g mörk choklad
1 3/4 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
2 nypor salt

Kolafyllning
3 dl vispgrädde
175 g smör
1 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
1 dl Dansukker EKO Socker

Tillbehör
120 g jordnötter
70 g pistagenötter
75 g choklad, mörk och ljus
40 g marshmallows

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C, under- och övervärme.

Smält smör och rör ner hackad choklad. Blanda till chokladen smält samman med smöret. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt muscovadorörsocker. Vispa till en jämn smet.

Tillsätt ett ägg i taget och vispa samman. Vänd ner vetemjöl och salt och rör till en jämn smet.

Smörj en springform, cirka 24 cm i diameter och häll ner smeten. Grädda kladdkakan i cirka 10-15 minuter, den ska vara kladdig i mitten. Låt svalna helt, då sätter sig kladdkakan lite.

Blanda samtliga ingredienser till kolafyllningen i en kastrull och koka i cirka 20-30 minuter. Använd en termometer och mät till 120°C eller gör ett kulprov och se att kolan är lagom fast.

Hacka under tiden jordnötter och pistagenötter och ställ åt sidan. Hacka även choklad och ställ åt sidan. Tillsätt 2/3 av nötterna i den färdiga kolasmeten och häll smeten över kladdkakan. Strö över resten av nötterna, chokladen och marshmallows.

Ställ i kylskåpet några timmar för att stelna.

Tips. Vill du ha fina och jämna kanter, använd plastfilm runt kladdkakan och häll sedan över kolafyllningen.

 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Citron- och ingefärsmarmelad

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.