Bountychokladkaka med kola

Bountychokladkaka med allt som är gott, chokladbotten, kolafyllning, och ett krämigt kokostäcke med chokladöverdrag. Denna bountychokladkaka med kola kommer att bli en favorit bland julgodiset.

Cirka 1,5 timme

Cirka 40 bitar

Betyg (15 st)

Ingredienser

Chokladbotten
150 g smör
3 dl Dansukker Farinsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 nypa salt

Kolafyllning
90 g smör
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Ljus Sirap

Kokostäcke
200 g kokosflingor
1/2 dl kokosgrädde
1 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap

Chokladöverdrag
200 g mörk choklad
kokosflingor

Instruktioner

Sätt ugnen på 180 °C.

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt farinsocker och rör om. Rör ner ett ägg i taget och sikta ner vetemjöl och kakao. Tillsätt en nypa salt och rör till en jämn smet.

Häll chokladsmeten i en smord springform cirka, 24 cm i diameter eller en avlång form, 18x25 cm om du vill ha fyrkantiga bitar. Grädda i nedre delen av ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna på ett galler.

Gör kolafyllningen. Blanda alla ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull. Koka i cirka 25 minuter. Använd en termometer och mät till 120 °C eller gör ett kulprov och se att kolan är lagom fast.

Lägg chokladbotten tillbaka i formen med ett bakplåtspapper i botten och häll över kolasmeten. Ställ i kylskåp för att stelna och förbered under tiden kokosfyllningen.

Blanda kokosflingor, kokosgrädde och ljussirap i en skål. Bred kokosfyllningen över kolan och ställ i kylskåpet.

Smält chokladen över ett vattenbad och bred den över kakan. Strö på kokos och ställ i kylskåpet.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.