Ingredienser
1 dl grovt hackade hasselnötter
1 1/2 dl hackade, torkade fikon
1 dl russin
1 dl hackade, torkade aprikoser
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk Dansukker Brödsirap
2 msk olja
2 dl mjölk
Instruktioner
Blanda nötter, fikon, russin och aprikoser med de torra ingredienserna. Tillsätt sirap, olja och mjölk och arbeta samman till en deg. Dela degen i två delar som formas till runda bullar cirka 15 centimeter i diameter. Lägg bullarna på plåt med bakplåts-papper och skär ett kors genom bullarna. Grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 12 minuter. Låt svalna något innan de äts.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Juldrycker
Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Juliga desserter
Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.