Himmelska
hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Hallonsplit

Hallonsylt

Pavlovamaräng med halloncurd

Hallon- och lakritsgräddbullar

Hallonsaft med rosmarin

Chokladkaka med hallonmousse

Hallonkolasås

Pannacottarutor med hallon

Hallon-, lime och lakritssylt

Budapestrulle med hallonsylt och persika

Hallonsirap

Hallonpaj-glass

Smaksatt socker

Gör ditt eget smaksatta socker och förvara i en fin glasburk. Vackert och gott att strö över desserten eller kaffet!

Bär, t ex hallon
Dansukker Strösocker
 

Mixa bären eller passera dem genom en finmaskig sil. Blanda med strösocker. Bred ut sockret på en plåt med bakplåtspapper. Torka i 100° varm ugn. Smula sönder eventuella klumpar. Förvara sockret torrt. Om du vill ha större sockerkristaller, använd pärlsocker.

Limepaj med choklad och halloncurd

Halloncurd

Minicheesecakes med hallonswirl

Hallonsaft

Hallonglasspaj

Hallonkladdkaka

Visste du detta om hallon

Hallon (Rubus idaeus) är släkt med björnbär, hjortron och åkerbär. Finns även i en vild variant som brukas kallas skogshallon. Ett av våra vanligaste syltbär, men passar även utmärkt till saft, i pajer och andra desserter samt i bakverk. Hallon är även gott att äta naturella med lite mjölk, grädde eller glass.

Italiensk Hallonglass

Hallonmarmelad med lakrits

Portionscheesecake med hallontopp

Biskvi med hallonkräm

Läskande hallonsoppa

Rabarber- och hallonsylt

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Citron- och ingefärsmarmelad

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.