Limepaj med choklad och halloncurd

Sätt tänderna i en limepaj med smak av choklad och halloncurd! Limepaj kan man variera efter tycke och smak. Den här limepajen har en saftig chokladbotten och frisk halloncurd.

cirka 12 bitar

PT55M

1 timme + 3 timmar i kylen

Betyg (94 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Chokladbotten
150 g smör
1 1/4 dl Dansukker Florsocker
4 msk kakao
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
31/2 dl vetemjöl
1 äggula

Limefyllning
4 äggulor
3 dl  crème fraiche
1 1/4 dl Dansukker Florsocker
1 1/2 msk maizena
Skalet av 1/2 lime, gärna obesprutad
3/4 dl färskpressad limesaft

Halloncurd
250 g hallon
1 ägg
1 1/4 dl Dansukker Syltsocker
25 g smör, rumstempererat

Garnering
Färska hallon

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C.

Tärna smöret och mixa ihop alla ingredienser till mördegen. Arbeta ihop degen på ett mjölat bakbord. Plasta in och låt vila i kylen i cirka 30 minuter. Tryck ut degen i en avlång pajform med löstagbar botten, cirka 13x36 cm.

Grädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Gör under tiden fyllningen. Vispa ihop alla ingredienser till en jämn smet.

Häll fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i ytterligare 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna.

Låt vila i kylen i cirka 3 timmar. Gör halloncurden och låt svalna i kylen.

Gör halloncurden. Pressa hallonen genom en finmaskig sil. Vispa upp ägget och rör ner i hallonen. Häll smeten genom en finmaskig sil ner i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt syltsocker och låt sjuda under omrörning i 2–3 minuter.

Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Sätt kastrullen i en skål med kallt vatten och vispa med en elvisp tills halloncurden svalnat av. Häll upp i en väl rengjord burk och ställ i kylen för att svalna.

Ringla curden på pajen och garnerna med färska hallon.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våfflor med sylt och grädde

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet. 

Sachertårta

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Citrontarte

Baka med citron och apelsin

Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.

Citrusmarmelader

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Kokos- och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!