Limepaj med choklad och halloncurd

Sätt tänderna i en limepaj med smak av choklad och halloncurd! Limepaj kan man variera efter tycke och smak. Den här limepajen har en saftig chokladbotten och frisk halloncurd.

cirka 12 bitar

1 timme + 3 timmar i kylen

Betyg (80 st)

Ingredienser

Chokladbotten
150 g smör
1 1/4 dl Dansukker Florsocker
4 msk kakao
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
31/2 dl vetemjöl
1 äggula

Limefyllning
4 äggulor
3 dl  crème fraiche
1 1/4 dl Dansukker Florsocker
1 1/2 msk maizena
Skalet av 1/2 lime, gärna obesprutad
3/4 dl färskpressad limesaft

Halloncurd
250 g hallon
1 ägg
1 1/4 dl Dansukker Syltsocker
25 g smör, rumstempererat

Garnering
Färska hallon

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C.

Tärna smöret och mixa ihop alla ingredienser till mördegen. Arbeta ihop degen på ett mjölat bakbord. Plasta in och låt vila i kylen i cirka 30 minuter. Tryck ut degen i en avlång pajform med löstagbar botten, cirka 13x36 cm.

Grädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Gör under tiden fyllningen. Vispa ihop alla ingredienser till en jämn smet.

Häll fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i ytterligare 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna.

Låt vila i kylen i cirka 3 timmar. Gör halloncurden och låt svalna i kylen.

Gör halloncurden. Pressa hallonen genom en finmaskig sil. Vispa upp ägget och rör ner i hallonen. Häll smeten genom en finmaskig sil ner i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt syltsocker och låt sjuda under omrörning i 2–3 minuter.

Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Sätt kastrullen i en skål med kallt vatten och vispa med en elvisp tills halloncurden svalnat av. Häll upp i en väl rengjord burk och ställ i kylen för att svalna.

Ringla curden på pajen och garnerna med färska hallon.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Citron- och ingefärsmarmelad

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.