Hallonsplit

Söta små glassar med vaniljglass och hallonsaft som du enkelt slänger ihop. Det blir en storfavorit i sommar.

10-12 stycken

1 timme + 3-4 timmar i frysen

Betyg (4 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Hallonsaft
3 dl vatten
500 g hallon
3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 msk saft från en citron

Vaniljglass
1 ägg
1/2 dl Dansukker Svensk Vit Sirap
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 dl vispgrädde

Instruktioner

Börja med hallonsaften. Koka upp vatten och tillsätt hallon. Lägg på lock och låt koka cirka 10 minuter. Mosa bären mot kastrullens kanter. Sila av och häll upp i en ren kastrull. Tillsätt socker och citron. Koka några minuter tills sockret smält.

Häll upp på en varm, väl rengjord flaska och ställ i kylen.

Gör glassen. Vispa äggula, sirap och vaniljsocker i en skål och äggvita i en annan skål till ett fast skum.

Vispa grädde lagom fast i en tredje skål och vänd ner i smeten med äggula och socker. Vänd sist ner äggviteskummet och blanda försiktigt.

Fördela glassmeten i 10-12 små engångsplastbehållare eller formar i silikon. Antalet beror på hur stora behållare som används. Stoppa ner en glasspinne i mitten av varje behållare. Ställ i frysen 1 timme.

Blanda saften enligt receptet; 1 dl koncentrat och 1 dl vatten och häll lite saft i botten av 10-12 större engångsplastbehållare eller formar av silikon. Blanda så mycket saft som behövs. Ställ i frysen 15 minuter.

Ta ut glassen från frysen och tryck ut de från behållarna, klipp sönder plastbehållarna om det behövs. Tryck ner glasspinnen i mitten av behållaren med saft i. Ställ i frysen ca 20 minuter så att glassen sätter sig i saften.

Ta ut behållarna/formarna och häll på hallonsaft så att glassen täcks. Ställ i frysen minst 2 timmar. Ta ut hallonspliten från frysen och ta bort behållarna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våfflor med sylt och grädde

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Sachertårta

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet. 

Citrusmarmelader

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Kokos- och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!