Hallonsplit

Söta små glassar med vaniljglass och hallonsaft som du enkelt slänger ihop. Det blir en storfavorit i sommar.

10-12 stycken

1 timme + 3-4 timmar i frysen

Betyg (3 st)

Ingredienser

Hallonsaft
3 dl vatten
500 g hallon
3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 msk saft från en citron

Vaniljglass
1 ägg
1/2 dl Dansukker Svensk Vit Sirap
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 dl vispgrädde

Instruktioner

Börja med hallonsaften. Koka upp vatten och tillsätt hallon. Lägg på lock och låt koka cirka 10 minuter. Mosa bären mot kastrullens kanter. Sila av och häll upp i en ren kastrull. Tillsätt socker och citron. Koka några minuter tills sockret smält.

Häll upp på en varm, väl rengjord flaska och ställ i kylen.

Gör glassen. Vispa äggula, sirap och vaniljsocker i en skål och äggvita i en annan skål till ett fast skum.

Vispa grädde lagom fast i en tredje skål och vänd ner i smeten med äggula och socker. Vänd sist ner äggviteskummet och blanda försiktigt.

Fördela glassmeten i 10-12 små engångsplastbehållare eller formar i silikon. Antalet beror på hur stora behållare som används. Stoppa ner en glasspinne i mitten av varje behållare. Ställ i frysen 1 timme.

Blanda saften enligt receptet; 1 dl koncentrat och 1 dl vatten och häll lite saft i botten av 10-12 större engångsplastbehållare eller formar av silikon. Blanda så mycket saft som behövs. Ställ i frysen 15 minuter.

Ta ut glassen från frysen och tryck ut de från behållarna, klipp sönder plastbehållarna om det behövs. Tryck ner glasspinnen i mitten av behållaren med saft i. Ställ i frysen ca 20 minuter så att glassen sätter sig i saften.

Ta ut behållarna/formarna och häll på hallonsaft så att glassen täcks. Ställ i frysen minst 2 timmar. Ta ut hallonspliten från frysen och ta bort behållarna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Citron- och ingefärsmarmelad

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.