Hallon- och lakritsgräddbullar

Oemotståndligt goda gräddbullar med seg botten, lakritsskum och hallongömma. En kombination som får smaklökarna att dansa. Doppa i choklad och njut!

ca 20–25 stycken

ca 2 timmar + 1 timme i kylen

Betyg (0 st)

Ingredienser

Hallonpuré
150 g hallon
75 g Dansukker Syltsocker

Botten
50 g Dansukker Farinsocker
150 g mandelmassa
10 g äggvita
1 krm salt
Dansukker Florsocker, till utkavling

Fyllning
35 g vatten
170 g Dansukker Svenskt Strösocker
70 g Dansukker Glykossirap
100 g äggvita
1–2 tsk lakritspulver

Garnering
400 g vit choklad
Frystorkade hallon

Instruktioner

Börja med hallonpurén. Koka hallon till mos i en kastrull. Sila bort kärnorna. Blanda hallonsaften och syltsocker i en kastrull. Låt koka i 4 minuter. Sila ner i en skål och låt svalna helt.

Blanda farinsocker, mandelmassa, salt och äggvita till en jämn massa. Låt vila i kylen i 15–20 minuter.

Sätt ugnen på 180°C, över- och undervärme. Strö ut florsocker på ett bakplåtspapper och kavla ut kakmassan till cirka 0,5 cm tjocklek och stansa ut cirklar på cirka 4 cm. Lägg bottnarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 7 minuter. Låt dem svalna på plåten.

Blanda vatten, socker och glykossirap i en tjockbottnad kastrull och koka upp till 118°C.

Under tiden, vispa äggvitorna fluffiga med 1 msk socker. Häll med en tunn stråle ner den varma sockerlagen under fortsatt vispning. Addera lakritspulver och fortsätt vispa smeten blank och luftig på medelhastighet i ytterligare 6–8 minuter.

Fyll en spritspåse med rund tyll med maräng och en spritspåse med en liten rund och smal tyll med hallonpuré. Spritsa ut smeten på bottnarna i höga toppar. Spritsa försiktigt in hallonpurén i mitten av gräddbullarna. Låt dem torka i kylskåp i cirka 30 minuter.

Smält 2/3 av chokladen över vattenbad. Tag upp skålen från vattenbadet och tillsätt den sista 1/3 av chokladen under omrörning.  Doppa topparna i chokladen och strö över frystorkade hallon. Låt stelna i kylskåp.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Citron- och ingefärsmarmelad

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.