Gör livet
mustigare med
Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!
Ljust Muscovadorörsocker Fairtrade
Ljust Muscovadorörsocker har fin ton av karamell och smörkola. Använd det som krydda i matlagning, bakverk och desserter. Det förhöjer även smaken i såser, dressingar och marinader.
Mörkt Muscovadorörsocker Fairtrade
Mörkt Muscovadorörsocker har en fyllig smak av lakrits. Sockret ger intressanta smakbrytningar, speciellt tillsammans med choklad. Det förhöjer smaken i bakverk, varma drycker, matlagning, grillrätter och inläggningar.
Faitrade - En god handling!
Båda våra Muscovadorörsocker är Fairtrade-märkta. Genom att äta, dricka och handla Faritrademärkta-produkter bidrar du till en mer hållbar värld.
Tre frågor om Muscovado!
Hur ska jag förvara mitt Muscovadorörsocker?
Förvara alltid öppnat Muscovadorörsocker i kylskåpet i tätt sluten förpackning.
Hur får man sockret mjukt igen om det blivit hårt?
Muscovado är ett fuktigt socker som tyvärr torkar och blir hårt i vårt klimat, men sockrets funktionella egenskaper som smak, färg, funktion påverkas inte av detta. Tillför fukt igen genom att lägga en bit äpple/potatis, eller en bit blött hushållspapper i förpackningen och stäng väl. Låt det stå i minst en dag så att sockret tar upp fukten. Vill du använda sockret direkt? Mortla, använd rivjärn, eller lägg sockret i en skål och värm i mikron i ca 20-30 sekunder.
Kan jag byta ut Strösocker mot Muscovado?
Det går alldeles utmärkt! Vi har två sorters Muscovadorörsocker, ett mörkt med smak av lakrits och med en fyllig karaktär och ett ljust med smak av karamell och smörkola. Förutom sin sötma så sätter muscovado även en smakrikare ton på dina bakverk och i din matlagning. Bara testa dig fram och upptäck skillnaden!
Recept med Muscovadorörsocker
Kladdkaka med chokladkola och cheesecakefrosting
Muscovadoparfait med kolarippel och krokantströssel
Kladdkaka med chili
Mustig chokladkaka med muscovado
Choklad- och tahinikakor
Kanelbullemuffins
Rocky road-kladdkaka
Choklad- och hallonbollar
Muscovadosnittar
Muscovadotryffel
Minipajer med salt karamell och chokladganache
Choklad- och havrekakor med jordnötsfrosting
Biskvier i form
Kolapaj med nötter
Chokladwhoopies med apelsinfyllning
Chokladkola med muscovadorörsocker
Muscovadoskorpor
Kola- och chokladpaj
Hallonkladdkaka
Pistagetryffel
Kladdkaka med kokostosca i långpanna
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Glögg och godsaker
Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.