Gör livet
mustigare med
Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!
Ljust Muscovadorörsocker Fairtrade
Ljust Muscovadorörsocker har fin ton av karamell och smörkola. Använd det som krydda i matlagning, bakverk och desserter. Det förhöjer även smaken i såser, dressingar och marinader.
Mörkt Muscovadorörsocker Fairtrade
Mörkt Muscovadorörsocker har en fyllig smak av lakrits. Sockret ger intressanta smakbrytningar, speciellt tillsammans med choklad. Det förhöjer smaken i bakverk, varma drycker, matlagning, grillrätter och inläggningar.
Faitrade - En god handling!
Båda våra Muscovadorörsocker är Fairtrade-märkta. Genom att äta, dricka och handla Faritrademärkta-produkter bidrar du till en mer hållbar värld.
Tre frågor om Muscovado!
Hur ska jag förvara mitt Muscovadorörsocker?
Förvara alltid öppnat Muscovadorörsocker i kylskåpet i tätt sluten förpackning.
Hur får man sockret mjukt igen om det blivit hårt?
Muscovado är ett fuktigt socker som tyvärr torkar och blir hårt i vårt klimat, men sockrets funktionella egenskaper som smak, färg, funktion påverkas inte av detta. Tillför fukt igen genom att lägga en bit äpple/potatis, eller en bit blött hushållspapper i förpackningen och stäng väl. Låt det stå i minst en dag så att sockret tar upp fukten. Vill du använda sockret direkt? Mortla, använd rivjärn, eller lägg sockret i en skål och värm i mikron i ca 20-30 sekunder.
Kan jag byta ut Strösocker mot Muscovado?
Det går alldeles utmärkt! Vi har två sorters Muscovadorörsocker, ett mörkt med smak av lakrits och med en fyllig karaktär och ett ljust med smak av karamell och smörkola. Förutom sin sötma så sätter muscovado även en smakrikare ton på dina bakverk och i din matlagning. Bara testa dig fram och upptäck skillnaden!
Recept med Muscovadorörsocker
Kladdkaka med chokladkola och cheesecakefrosting
Muscovadoparfait med kolarippel och krokantströssel
Kladdkaka med chili
Mustig chokladkaka med muscovado
Choklad- och tahinikakor
Kanelbullemuffins
Rocky road-kladdkaka
Choklad- och hallonbollar
Muscovadosnittar
Muscovadotryffel
Minipajer med salt karamell och chokladganache
Choklad- och havrekakor med jordnötsfrosting
Biskvier i form
Kolapaj med nötter
Chokladwhoopies med apelsinfyllning
Chokladkola med muscovadorörsocker
Muscovadoskorpor
Kola- och chokladpaj
Hallonkladdkaka
Pistagetryffel
Kladdkaka med kokostosca i långpanna
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Läckra semlor
Njut av en klassisk semla med fluffig grädde och krämig mandelmassa, en variant med kardemummabulle eller varför inte som semmelkladdkaka.
Baka med citron och apelsin
Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.
Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör. Prova till exempel att ringla på lite sirap.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!