Ingredienser
Pajskal
100 g rumstempererat smör
3/4 dl Dansukker Florsocker
1 äggula
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 tsk malen kanel
Fyllning
3 dl grädde
120 g smör
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl Dansukker Glykossirap
1 dl Dansukker Ljus Sirap
1/2 tsk salt
3 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
Chokladganache
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
Garnering
flingsalt
Instruktioner
Vispa smör och florsocker fluffigt i en bunke och vispa sedan ner äggulan.
Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och kanel i en annan bunke och vänd sedan ner i smörblandningen.
Arbeta ihop till en deg och plasta in. Ställ i kylen i ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 180 °C.
Dela degen i 20 bitar och tryck ut i små folieformar, nagga med en gaffel och grädda i ugnen i 10 minuter. Låt svalna.
Gör under tiden karamellfyllningen. Värm grädde, smör och vaniljsocker i en kastrull. Ställ åt sidan och koka upp glykossirap, ljussirap, salt och socker till120 °C. Rör om då och då.
Rör försiktigt ner gräddblandningen i sirapsblandningen och koka till 124 °C. Rör om då och då.
Häll fyllningen i formarna och låt svalna i rumstemperatur.
Hacka choklad och koka upp grädde. Häll grädden över chokladen och rör till en slät smet. Ställ i kylen för att svalna minst 20 minuter.
Bred ut ganachen över karamellfyllningen och strö på flingsalt. Ställ i kylen. Ta ut pajerna en stund innan servering.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Glögg och godsaker
Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.