Ingredienser
Citronbisqvi
100 g mandelmassa
50 g äggvita
1/2 st citron, gärna obesprutad, riven
2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
Beredning
Rör mandelmassa, socker och citron till en jämn smet, tillsätt äggvita och rör till en homogen massa. Spritsa eller stryk ut rundlar lika stora som bottnarna och cirka 5 mm tjocka. Baka av i 160 °C tills gyllenbrun färg.
Instruktioner
Jordgubbsmousse
1/2 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl jordgubbspuré
Kokas upp
160 g äggula (ca 8 ägggulor)
1,1 dl Dansukker Strösocker
3,5 st blötlagda gelatinblad
2,25 dl lättvispad grädde
Vispa äggulor och socker lätt, slå den varma massan över och blanda. Häll det sedan tillbaka i kastrullen och sjud till 82 grader. Tillsätt sedan de blötlagda gelatinbladen så att de smälter. Låt smeten svalna till 20 grader vänd då i den lätt vispade grädden.
Jordgubbskompott
125 g fint skurna jordgubbar
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
Kokas samman till gelé vid ”monteringen”
Jordgubbsmaräng
100 g äggvita
1 tsk citronsaft
150 g Dansukker Strösocker
2 msk reducerad jordgubbspuré
Vispa samman allt, sätt i vattenbad under ständig ”rörning” till 65 grader - vispa sedan marängen till rumstemperatur. Kan förvaras i frys.
Montering
Använd en cylinder som har samma storlek som bottnarna, lägg en citronbiskvibotten i varje cylinder, fodra med overheadplast i varje ring, koka ihop jordgubbskompotten och lägg cirka 1 cm ovanpå, sätt in i frys så att det stelnar.
Fyll upp med jordgubbsmousse ovanpå kompotten hela vägen upp. Frys in, när moussen är frusen tag ut och ta bort bandet, toppa upp med maräng. Vill man förbereda innan går det bra att spritsa marängen på den frusna moussen och sedan förvara den i frysen till ett par timmar innan servering. Bränn av marängen strax innan.
Recept Marie Skogström
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Glögg och godsaker
Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.