Ingredienser
Vispad hallonpannacotta
100 g hallon
2 dl vispgrädde
2/3 dl Dansukker Gelésocker Multi
Vispad chokladpannacotta
40 g mörk choklad
40 g ljus choklad
3 dl vispgrädde
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
Brownie
100 g mörk choklad
150 g smör
1 1/4 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
3/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
3/4 dl kakao
1 nypa salt
2 ägg
1 dl vetemjöl
Kolasås
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 1/2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
15 g smör
1 dl vispgrädde
Dekoration
vitt strössel
färska hallon
Instruktioner
Förbered hallon- och chokladpannacottan dagen innan. Börja med hallonpannacottan. Värm upp hallon och passera genom en finmaskig sil, spara saften. Koka grädde och gelésocker i 3 minuter.
Tillsätt saften och koka 2 minuter. Häll över pannacottan i en ren skål, plasta och kyl över natten.
Gör chokladpannacottan. Hacka mörk och ljus choklad. Koka upp grädde och ställ kastrullen åt sidan. Tillsätt chokladen och rör slät. Häll i gelésocker och koka i 30 sekunder. Häll över pannacottan i en ren skål, plasta och kyl över natten.
Förbered brownien. Sätt ugnen på 175°C, under- och övervärme.
Hacka choklad. Smält smör och tillsätt chokladen, rör till en jämn smet. Tillsätt socker, kakao salt och blanda. Vispa i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjöl. Rör till en jämn smet.
Smörj en bakform, 10x15 cm och täck med ett bakplåtspapper och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen i cirka 20-23 minuter. Låt svalna.
Koka kolasåsen. Blanda muscovadorörsocker, sirap och smör i en tjockbottnad kastrull. Låt koka i cirka 2 minuter, tills såsen börjar tjockna lite.
Häll i grädde lite i taget och koka ytterligare cirka 4 minuter. Häll upp på en burk och ställ i kylen för att svalna och tjockna.
Montera desserten. Vispa upp pannacottorna separat och lägg i varsin spritspåse. Spritsa ut pannacottorna på tallrikarna.
Skär brownien i mindre bitar och sprid ut på tallrikarna. Häll kolasåsen i en spritspåse med ett litet hål i tyllen och spritsa ut.
Strö över strössel och hallon.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag
Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Läckra semlor
Njut av en klassisk semla med fluffig grädde och krämig mandelmassa, en variant med kardemummabulle eller varför inte som semmelkladdkaka.
Baka med citron och apelsin
Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!