Glace au four med pistage- och passionsglass

Glace au four är en fransk dessert med en festlig kombination av glass, tårtbotten och maräng. Vår version av Glace au four innehåller pistage- och passionsglass samt kladdkaksbotten.

8 bitar

1,5 tim + 5 tim frysen

Betyg (27 st)

Ingredienser

Pistage- och passionsglass
8 äggulor
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
4 dl mjölk
3 dl vispgrädde
2 dl Dansukker Glykossirap

Smaksättning
100 g pistagenötter, skalade
5 st passionsfrukter, med kärnor

Kladdkaksbotten
50 g smör
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 ägg
1/2 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 nypor salt

Maräng
3 äggvitor
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
några droppar citron

Instruktioner

Börja med glassarna. Vispa äggulor och socker poröst. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap i en kastrull. Vispa ner äggsmeten i mjölkblandningen.

Sila genom en finmaskig sil och häll lika mycket smet i två skålar. Tillsätt mixade pistagenötter i den ena skålen och urgröpta passionsfrukter i den andra.

Kör blandningarna i glassmaskin en åt gången eller plasta in skålarna, ca 1,5 liter och ställ i frysen ca 5 tim. Rör om då och då.

Sätt ugnen på 175°C och gör kladdkakan.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser. Blanda väl.

Häll smeten i en smord springform, ca 18 cm. Grädda mitt i ugnen 7-8 min. Låt svalna på galler.
Innan servering. Sätt ugnen på 250°C, grill. Ta ut glassen och lägg kakan på en fin ugnsfast form.

Vispa äggvitor och hälften av sockret i en bunke någon min. Tillsätt resten av sockret och citronen. Vispa till ett fast skum.

Skopa upp passionsglassen mitt på kakan och täck med pistageglassen. Stryk på marängen och ställ i ugnen ca 2-4 min, tills marängen fått färg. Servera.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Hallonhjärtan

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Kardemummabullesemla

Läckra semlor

Njut av en klassisk semla med fluffig grädde och krämig mandelmassa, en variant med kardemummabulle eller varför inte som semmelkladdkaka.

Citrontarte

Baka med citron och apelsin

Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.

Citrusmarmelader

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Kokos- och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!