Ingredienser
4 ägg
4 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
300 g smält, avsvalnat smör eller margarin
Fyllning
3 dl vispgrädde
3 dl rårivet äpple
1/2 dl Dansukker Florsocker
Garnering
500 g mandelmassa
3 dl Dansukker Florsocker
1/2 - 1 dl kakao
150 g mandelmassa
1 dl Dansukker Florsocker
50 g mörk choklad
Instruktioner
Vispa samman ägg, rörsocker och vaniljsocker. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör i matfettet. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 °C i cirka 20 minuter. Låt svalna. Skär ut en gitarr med hjälp av en ritad mall eller på frihand. Dela kakan i två bottnar.
Vispa grädden till fast skum. Blanda i florsocker och rivna äpplen. Bred fyllningen på den ena bottnen och lägg den andra bottnen ovanpå.
Blanda samman den större mängden mandelmassa med florsocker och kakao till en brun marsipan. Kavla ut till en tunn platta som läggs över kakan. Skär till längs kanterna. Ta även ut en cirkel av den mörka marsipanen. Blanda den mindre mängden mandelmassa med rörsocker flor. Kavla även ut denna till en tunn platta. Skär ut en "åtta" som läggs uppe på gitarren. Lägg den mörka cirkeln ovanpå "åttan".
Lägg chokladen i en spritspåse av plast och knyt till ordentligt. Lägg spritspåsen i en skål med hett vatten tills chokladen smält. Skär spetsen av spritspåsen och spritsa ut strängar på gitarren.
För att ge partyt riktig stjärnglans kan fatet garneras med metallstjärnor och gitarren kan garneras med en likadan stjärna som användes till muffinsen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Glögg och godsaker
Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.