Eclaire med pistagekräm och choklad

Dessa underbara eclaires är fyllda med härlig pistagekräm och täckt med len chokladpannacotta. Baka och njut.

8 st

ca 1,5 timme

Betyg (0 st)

Ingredienser

Chokladpannacotta
20 g mörk choklad 
20 g ljus choklad 
1 1/2 dl vispgrädde 
1 1/2 msk Dansukker Gelésocker Multi

Eclaire 
65 g (65 ml) mjölk 
65 g (65 ml) vatten 
65 g smör 
1 msk Dansukker Svenskt Strösocker 
1/2 tsk salt 
1 dl vetemjöl 
2 ägg

Pistagekräm 
75 g mascarpone 
1 dl vispgrädde 
1 1/2 msk Dansukker Florsocker 
25 g köpt pistagekräm

Garnering 
Hackade pistagenötter

Instruktioner

Gör chokladpannacottan dagen innan. Hacka mörk och ljus choklad. Koka upp grädde och ställ kastrullen åt sidan. Tillsätt chokladen och rör slät. Häll i gelésocker och koka i 30 sekunder. Häll över pannacottan i en ren skål, plasta och kyl över natten. 

Sätt ugnen på 150°C, under- och övervärme.

Häll mjölk, vatten, smör, socker och salt i en liten kastrull och låt koka upp tills allt smör är smält. Tillsätt mjöl och rör till en smet. Låt stå kvar på värmen och rör ordentligt någon minut. Ställ åt sidan för att svalna lite.

Vispa ihop äggen i en skål och häll ner lite åt gången i smeten. Häll tills du har en smidig och glansig smet.

Lägg smeten i en spritspåse med stjärntyll och spritsa ut 8 eclairer som är ca 10 cm långa och 2 cm tjocka på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i ugnen 30-33 min. Öppna inte ugnen under tiden. Ta ut, låt svalna helt och gör under tiden pistagekrämen.

Gör pistgagekrämen. Vispa mascarpone, grädde och florsocker tjockt och fluffigt i en skål. Vänd försiktigt ner den köpta pistagekrämen och rör så lite som möjligt. Lägg i en spritspåse med liten tyll.

Vispa upp chokladpannacottan till en fluffig kräm och lägg i en spritspåse med kronbladstyll eller klipp spritspåsen som tyllen.

Gör ett litet hål i eclairen och spritsa i pistagekräm. Spritsa ett vågigt mönster på toppen av eclairen med pannacottan och dekorera med pistagenötter. Förvara i kylen, ät gärna samma dag.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Citrusmarmelader

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Kardemummabullesemla

Läckra semlor

Njut av en klassisk semla med fluffig grädde och krämig mandelmassa, en variant med kardemummabulle eller varför inte som semmelkladdkaka.

Citrontarte

Baka med citron och apelsin

Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.

Krabbelurer

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör. Prova till exempel att ringla på lite sirap.

Kokos- och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!