Vit chokladglass med hallonsorbet och pistage

En underbar vit chokladglass i kombination med en läcker hallonsorbet. Hacka pistagenötter och dekorera med tillsammans med färska hallon.

10-12 bitar

2 timmar + 7 timmar i frysen

Betyg (54 st)

Ingredienser

Vit chokladglass
4 äggulor
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Glykossirap
150 g vit choklad

Hallonsorbet
2 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
1 1/2 dl vatten
300 g hallon
1 äggvita

Garnering
rostade pistagenötter
färska hallon

Instruktioner

Vispa samman äggulor, socker och vaniljsocker. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen. Sila genom finmaskig sil. Låt svalna helt.

Hacka vit choklad, vänd ner i glassmeten och kör i glassmaskin. Utan glassmaskin, häll upp i en avlång silikon- eller glassform med plastfolie och ställ i frysen i minst 3 timmar och rör om då och då.

Gör hallonsorbeten. Koka upp socker, glykossirap, vatten och hallon i en kastrull. Låt sjuda i cirka 5 minuter och mixa massan. Vill du ha en slät sorbet, sila av kärnorna. Låt svalna helt.

Vispa äggvita till ett fast skum och vänd ner i hallonblandningen. Kör sorbetsmeten i glassmaskin. Utan glassmaskin, häll smeten direkt över den frysta vita chokladglassen. Låt frysa cirka 4 timmar och rör om sorbeten försiktigt då och då.

Ta ut glassen från formen cirka 10 minuter innan servering och lägg på ett fat. Hacka pistagenötter och strö över tillsammans med hallon.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.