Ingredienser
Kakbotten
250 g mjukt smör
250 g Dansukker Strösocker
4 ägg
250 g mjöl
1 tsk bakpulver
Vit chokladcreme
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
Ugnsbakta plommon
4 stora plommon
20 g Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
Dansukker Florsocker
Instruktioner
Kakbotten
Förvärm ugnen till 175 grader varmluft. Rör samman smör och socker väl och tillsätt sedan äggen ett i taget. Vänd ner mjöl och bakpulver och häll smeten i 2 smorda kakformar (22 cm) med bottnen klädd i bakplåtspapper. Grädda i 25 minuter. Kontrollera om bottnarna är färdiga med en brödsticka.
Vit chokladcreme
Finhacka den vita chokladen och lägg den i en skål. Värm grädden till kokpunkten och häll den över chokladen, låt stå i 1 minut. Använd sedan en ballongvisp för att vispa tills chokladen har smält. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp i minst 4 timmar.
Ugnsbakta plommon
Förvärm ugnen till 200 grader varmluft. Dela plommonen på mitten och ta ur stenen. Skär plommonen i mindre bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Strö muscovadorörsocker över och baka i 15 minuter. Låt svalna.
Lägga ihop tårtan
Lägg den första kakbottnen på ett kakfat. Vispa den vita chokladcremen med elvisp, så att den blir luftigare. Bred cremen över kakbottnen och lägg sedan på de ugnsbakta plommonen. Lägg på den andra kakbottnen och pudra florsocker över.
- Recept Anne au Chocolat - anneauchocolat.dk
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Glögg och godsaker
Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.