Ingredienser
50 g smör
1 1/2 dl Dansukker Strösocker (150 g)
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap (70 g)
100 g ekologisk vispgrädde (1 dl)
1 msk Dansukker Glykossirap
Instruktioner
1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull tills det fått en ljusbrun färg. Tillsätt Strösocker, Vaniljsocker, Ljus Sirap, vispgrädde och Glykossirap och låt kolan koka upp till en temperatur på 120-125 grader (ju högre gradantal desto hårdare kola).
2. Häll kolan i en brödform (10x20 cm) klädd med bakplåtspapper, eller använd gjutblock. Låt stelna i rumstemperatur.
3. Skär kolan i småbitar och klä in dem i bakplåtspapper eller cellofan.
- Recept Peter Dahlberg - www.peterbakar.se
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!