Ingredienser
Kaka
2 dl kakao
5 dl mjölk
3 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
250 g smör eller margarin
3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
4 ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 tsk bakpulver
Fyllning
400 g Philadelphia cheese naturell light
3 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Garnering
1 grönt marsipanlock (Odense)
150 g mandelmassa
1 dl Dansukker Florsocker
gul och svart hushållsfärg
50 g mörk choklad
Instruktioner
Klä en långpanna med bakplåtspapper. Smöra och bröa papperet.
Blanda kakao, mjölk och socker i en kastrull och koka upp. Låt svalna. Rör matfett och socker lätt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med mjölkblandningen. Häll smeten i långpannan. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 °C i cirka 30 minuter.
Stjälp upp kakan på papper och låt svalna. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Skär ut traktorkarossen och två hjul av kakan. Dela alla tre delarna så det blir två skivor av varje och bre fyllning på den ena av varje del. Lägg de andra delarna ovanpå. Täck karossen med den gröna marsipanen. Skär bort överflödig marsipan.
Arbeta in florsockret i mandelmassan. Ta en fjärdedel av mandelmassan och färga med gul hushållsfärg, resten färgas med svart färg. Kavla ut mandelmassan tunt. Klä hjulen med den svarta och av den gula trycks två cirklar ut som läggs på hjulen. Garnera för övrigt tårtan enligt tycke med den överblivna marsipanen och med smält choklad.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Glögg och godsaker
Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.