Tiramisu-cheesecake

Tiramisu, en underbar Italiens dessert. Testa något nytt och gör en tiramisu-cheesecake som är lätt att förbereda och krämigt god.

10 bitar

50 minuter + 3 timmar frystid

Betyg (34 st)

Ingredienser

Botten
50 g smör
100 g savoiardikex

Kaffe till kex och cheesecake
2 1/2 dl vatten + 2 msk snabbkaffe
amaretto, valfritt
ca 100 g savoiardikex

Tiramisukräm
3 ägg
2 dl Dansukker EKO Florsocker
3 msk Dansukker Glykossirap
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
400 g mascarpone
2 dl vispgrädde

Garnering
Kakao

Instruktioner

Mixa savoiardikex och tillsätt smält smör. Tryck ut blandningen i en springform, ca 20 cm i diameter. Ställ i frysen.

Koka vatten och tillsätt snabbkaffe. Låt svalna och tillsätt amaretto, om så önskas. Ställ åt sidan.

Separera äggen och lägg äggulor och äggvitor i var sin skål. Vispa äggula, florsocker, glykossirap och vaniljsocker poröst. Tillsätt mascarpone och vispa ihop.

Vispa grädde i en separat skål och blanda ner i smeten, vänd sedan ner 1 msk av kaffet.

Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner i smeten. Häll 1/3 av mascarponekrämen över kexbotten och ställ i frysen 1 timme.

Ta ut formen ur frysen. Doppa kexen snabbt i kaffet och lägg på cheesecaken. Häll ytterligare 1/3 av krämen över kexen och ställ i frysen en timme.

Ställ resten av krämen i kylen. Vispa sedan upp den och lägg i en spritspåse med rund tyll. Ta ut kakan och spritsa krämen på toppen. Ställ i frysen en timme.

Ta ut cheesecaken ur frysen 15 minuter innan servering och pudra över kakao.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweendammsugare

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Kladdkaka med chokladkola och cheesecakefrosting

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan är ett av våra mest älskade bakverk och kan varieras med smaker som salt karamell, hallon, hasselnöt, kokos, apelsin och chili. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Chokladbiskvier

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.