Tiramisu-cheesecake

Tiramisu, en underbar Italiens dessert. Testa något nytt och gör en tiramisu-cheesecake som är lätt att förbereda och krämigt god.

10 bitar

50 minuter + 3 timmar frystid

Betyg (34 st)

Ingredienser

Botten
50 g smör
100 g savoiardikex

Kaffe till kex och cheesecake
2 1/2 dl vatten + 2 msk snabbkaffe
amaretto, valfritt
ca 100 g savoiardikex

Tiramisukräm
3 ägg
2 dl Dansukker EKO Florsocker
3 msk Dansukker Glykossirap
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
400 g mascarpone
2 dl vispgrädde

Garnering
Kakao

Instruktioner

Mixa savoiardikex och tillsätt smält smör. Tryck ut blandningen i en springform, ca 20 cm i diameter. Ställ i frysen.

Koka vatten och tillsätt snabbkaffe. Låt svalna och tillsätt amaretto, om så önskas. Ställ åt sidan.

Separera äggen och lägg äggulor och äggvitor i var sin skål. Vispa äggula, florsocker, glykossirap och vaniljsocker poröst. Tillsätt mascarpone och vispa ihop.

Vispa grädde i en separat skål och blanda ner i smeten, vänd sedan ner 1 msk av kaffet.

Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner i smeten. Häll 1/3 av mascarponekrämen över kexbotten och ställ i frysen 1 timme.

Ta ut formen ur frysen. Doppa kexen snabbt i kaffet och lägg på cheesecaken. Häll ytterligare 1/3 av krämen över kexen och ställ i frysen en timme.

Ställ resten av krämen i kylen. Vispa sedan upp den och lägg i en spritspåse med rund tyll. Ta ut kakan och spritsa krämen på toppen. Ställ i frysen en timme.

Ta ut cheesecaken ur frysen 15 minuter innan servering och pudra över kakao.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Citron- och ingefärsmarmelad

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.