Tartletter med vaniljkräm

Tartletter med vaniljkräm och bär passar perfekt som efterrätt en sommarkväll. Baka pajdegen i småformar, koka din egen vaniljkräm och toppa med färska bär

12 stycken

2 timmar

Betyg (47 st)

Ingredienser

Pajskal
300 g vetemjöl eller mandelmjöl
2 dl Dansukker Florsocker
125 g smör i bitar
Skal från 1 citron, gärna obesprutad
1 äggula
4–6 msk iskallt vatten

Vaniljkräm
5 dl mjölk
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk vaniljpulver
1 dl Dansukker Strösocker
6 st äggulor
3 msk majsstärkelse
50 g smör, mjukt

Färska bär och Dansukker Florsocker till garnering

Instruktioner

Pajskal
Arbeta samman mjöl, socker och smör så det blir en smulig deg. Tillsätt citronskalet.
Rör ner äggulan.
Tillsätt vattnet en matsked i taget tills det blir en smidig deg.
Rulla ihop och låt vila i kylskåp minst en timme.
Sätt ugnen på 200 °C
Kavla eller tryck ut pajdegen i formar med löstagbarbotten eller mandelformar.
Baka av dem i ugnen i 10–12 minuter.
Låt svalna och lossa sedan pajskalen försiktigt från formen Obs! Pajskalen blir skörare då mandelmjöl används.

Vaniljkräm
Koka upp mjölken, rör ner vaniljsocker och vaniljpulver.
Vispa strösocker, äggulor och majsstärkelse luftigt. Häll ner den varma mjölken under vispning.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning tills den börjar tjockna. Ta av kastrullen och häll upp vaniljkrämen i en skål. Tillsätt smöret och rör runt tills allt är smält.
Låt svalna i kylen.

Häll sedan vaniljkrämen i pajskalen och garnera med färska bär. Dofta florsocker över pajerna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.