Svartvinbärs-pannacotta med crumble

En krämig svartvinbärsdessert. Testa denna krämiga svartvinbärspannacotta på gelésocker, toppad med svartvinbärsgelé, crumble och söta svartvinbärsmaränger.

4 glas

1,5 timme + cirka 3 timmar i kylskåpet

Betyg (50 st)

Ingredienser

Pannacotta
350 g svarta vinbär
2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1-1,5 msk (15 g) citronsaft

Maränger
1 äggvita
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk frystorkat svartvinbärspulver

Crumble
50 g kallt smör
1 1/2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 msk Dansukker Mörk Sirap
1 nypa finkornigt salt
1 tsk bakpulver

Svartvinbärsgelé
1/2 dl svartvinbärssaft
1/4 dl vatten
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

Garnering
maränger
crumble
röd harsyra

Instruktioner

Koka upp svarta vinbär i en kastrull. Mixa bären och pressa genom en finmaskig sil så att saften rinner ur. Häll 1/2 dl av vinbärssaften i en skål och spara till gelén.

Koka upp resterande svartvinbärssaft med vispgrädde, gelésocker, vaniljsocker och citronsaft till en pannacotta. Låt koka minst 30 sekunder.

Fördela pannacottan i fyra glas och låt stelna cirka 1-2 timmar i kylskåpet.

Sätt ugnen på 125°C. Vispa ihop äggvita med socker till en seg och luftig massa. Spritsa små toppar med en spritspåse och strö över frystorkat svartvinbärspulver.

Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1- 1/2 timme, tills de är helt torra.

Gör under tiden crumbles. Mixa alla ingredienser tills degen börjar ta form. Strö ut crumblen på en plåt med bakplåtspapper.

Sänk ugnen till 170°C och grädda i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter, rör runt någon gång. Låt kallna.

Gör svartvinbärsgelén. Koka upp svartvinbärssaft, vatten och gelésocker i en kastrull, i minst 30 sekunder. Fördela gelén på toppen av den kalla pannacottan och sätt glasen i kylskåpet tills gelén har stelnat, cirka 1 timme.

Garnera pannacottan precis innan servering, med en matsked crumble, ett par maränger samt färsk röd harsyra.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Hallonhjärtan

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Kardemummabullesemla

Läckra semlor

Njut av en klassisk semla med fluffig grädde och krämig mandelmassa, en variant med kardemummabulle eller varför inte som semmelkladdkaka.

Citrontarte

Baka med citron och apelsin

Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.

Citrusmarmelader

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Kokos- och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!