Ingredienser
1 1/2 dl vatten
200 g råg- eller vetemjöl
100 g rårivet äpple
Instruktioner
Värm vattnet till 35 °C. Blanda mjölet och äpplet i vattnet. Häll smeten i en två liters glasburk med lock. Förvara burken i 26-30 °C t ex i den avstängda ugnen, i tre dagar. Rör om i burken en gång om dagen.
Dag fyra skrapas surdegen ur glasburken och ner i en stor skål. Fyll på med 200 g mjöl och 2 dl 35 °C vatten. Rör om ordentligt och låt stå i ytterligare ett dygn i 26-30 °C. Dag fem är surdegen klar. Förvara den i kylskåp. Surdegen håller en vecka i kylskåp sedan måste den matas med 1 dl vatten och 200 g mjöl. Vetesurdeg används till ljusa bröd, rågsurdeg används till mörka bröd.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.