Sura hallonremmar

Det är lyxigast att göra sitt eget godis. Gör dessa sura hallonremmar och njut av syrligheten tillsammans med sötman från sockret du vänder remmarna i.

cirka 15 stycken

Betyg (1161 st)

Sätt betyg

Ingredienser

200 g hallon, frysta
10 gelatinblad
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
1/2 tsk citronsyra

Garnering
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 krm citronsyra
Skal från 1 lime, gärna obesprutad

Instruktioner

Klä en plåt med ett inoljat bakplåtspapper.

Tina hallon och passera dem genom en finmaskig sil så att du endast har 1 dl saft kvar.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.

Koka upp hallonsaften, strösocker och glykossirap i en kastrull på hög värme. Låt koka ca 6 minuter, mät temperaturen till 107 grader och ta av kastrullen från värmen.

Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma hallonblandningen. Tillsätt citronsyra och rör om.

Bred ut smeten tunt på plåten med hjälp av en palett. Låt stelna i rumstemperatur minst ett dygn, hallonplattan ska vara helt torr.

Blanda strösocker, citronsyra och limeskal.
Skär massan i cirka 2 cm breda remmar med en vass kniv och vänd i sockerblandningen.

Förvara torrt och i rumstemperatur.

Tips. Är rummet torrt, förvara remmarna i en burk utan lock. Är det hög luftfuktighet, förvara remmarna i en burk med lock.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våfflor med sylt och grädde

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Sachertårta

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet. 

Citrusmarmelader

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Kokos- och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!