Ingredienser
Botten
8 st digestivekex
40 g smör
1/2 dl hel bovete
Plommonkompott
200 g plommon
1/2 dl vitt vin
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
2 msk Dansukker Glykossirap
Citroncheesecake
3 äggulor
2 dl Dansukker Florsocker
2 msk Dansukker Glykossirap
1 msk citronsaft
skalet av 1/2 citron
300 g färskost
3 dl vispgrädde
Instruktioner
Mixa digestive, smält smöret och mixa ihop. Rosta bovete i en stekpanna någon minut och låt svalna. Blanda samman ingredienserna och tryck ner det som en botten i en rundel/löstagbar form, 18 cm i diameter. Ställ i frysen i 30 minuter.
Gör plommonkompotten. Koka alla ingredienser i en kastrull i ca 4 minuter. Mixa slät och låt svalna.
Häll nästan all kompott i en silikon/ löstagbar form, 14 cm i diameter. Häll resterande kompott i små runda silikonformar för dekoration. Ställ i frysen ca 1 timme.
Förbered cheesecaken. Vispa äggulor, florsocker och glykossirap poröst i en bunke. Tillsätt citronsaft och skal, färskost och vispa blandningen slät. Vispa grädden i en separat skål och vänd ner i blandningen.
Ta ut botten och kompotten ur frysen. Lägg botten i mitten av en rundel/löstagbar form, 20 cm i diameter, gärna med plastfilm runt, så den blir hög nog. Lägg på kompotten på botten.
Häll över nästan all citroncheesecake och bred ytan slät. Häll resterande cheesecake i små runda silikonformar för dekoration. Ställ i frysen i ca 4 timmar.
Ta bort formen och plastfilmen och dekorera citroncheesecaken med kompott, cheesecake och färska bär. Servera efter 15-20 minuter i rumstemperatur.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Glögg och godsaker
Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.