Ingredienser
100 g pistagenötter (när pistagenötterna är oskalade)
1 dl havremjöl
300 g smör, rumstempererat
2 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 tsk salt
1 ägg
6 1/2 dl vetemjöl
Skal från 1 1/2 lime
Instruktioner
Väg upp till 100 gram oskalade pistagenötter. Skala nötterna och mixa. Tillsätt havregrynen och mixa tillsammans med nötterna.
Vispa smör, rörsocker, havremjöl, de mixade pistagenötterna och salt. Tillsätt ägget och därefter mjölet och limeskalet. Kyl degen i cirka en timme.
Sätt ugnen på 180°C. Dela degen i två och kavla ut första delen till cirka 5 mm och ta ut små kakor med kakformar, cirka 6 cm i diameter. Baka kakorna i nedre delen av ugnen i cirka 8-10 min.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.