Ingredienser
2 kg rödbetor
1 1/2 l vatten
2 tsk salt
Lag
1 l rödbetsspad
1 dl ren ättika 24% eller 2 dl ättiksprit 12%
1 msk salt
2 1/2 dl Dansukker Strösocker
10 kryddpepparkorn
10 kryddnejlikor
1 bit pepparrot
Instruktioner
Tvätta rödbetorna mycket noga. Skär bort blasten.
Koka upp salt och vatten. Lägg i rödbetorna och koka dem mjuka.
Skölj dem under kallt vatten tills de är kalla. Tag bort skalet. Spara spadet.
Skiva rödbetorna och lägg dem på varma, väl rengjorda burkar. Skala pepparroten och lägg ett par bitar i varje burk.
Koka upp rödbetsspad, ättika, salt, socker, kryddpepparkorn och kryddnejlikor till lagen. Skumma väl. Häll den heta lagen över rödbetorna. Förslut. Låt stå 4 veckor innan de serveras. Förvaras svalt.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.