Ingredienser
2 ägg
1 dl Dansukker Glykossirap
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 dl vispgrädde
250 g mascarpone färskost
2 msk rosenvatten (eller apelsinjuice)
1 dl osaltade pistagenötter, grovhackade
Dekoration
3 msk osaltade pistagenötter, grovhackade
ätbara blommor
Instruktioner
1. Klä en avlång springform, cirka 1,5-2 liter, med plastfolie.
2. Separera äggulor och äggvitor.
3. Vispa äggvitor till ett hårt skum.
4. Vispa äggulor och vaniljsocker krämigt i en separat skål. Tillsätt glykossirap och vispa ihop till en jämn smet.
5. Vispa grädde och mascarpone krämigt i en separat skål. Vänd försiktigt ner ägguleblandningen och sist äggvitorna. Addera rosvatten och pistagenötter.
6. Häll smeten i formen och frys i minst 4-5 timmar, gärna över natten.
7. Ta fram glassen cirka 10 minuter före servering och toppa med pistagenötter och ätbara blommor.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!