Ingredienser
25 g jäst för söta degar (1/2 paket)
3 dl sojadryck, kall eller rumsvarm
3/4 dl Dansukker Strösocker eller Dansukker Vit Sirap
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk nystött kardemumma
5 1/2–6 dl glutenfri mjölmix med havre
75 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
Fyllning
75 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
3 msk Dansukker Rörsocker
1/2 msk kanel
Pensling och garnering
Vatten
Dansukker Pärlsocker
Instruktioner
1. Smula jästen i en bunke, häll på sojadrycken och rör om så att jästen löser sig.
2. Tillsätt socker, salt, kardemumma och hälften av mjölmixen.
3. Klicka ner mjölkfritt margarin och resten av mjölet, lite i taget och bearbeta degen ordentligt. Se upp så att det degen inte blir för fast, den ska fortfarande vara kladdig.
4. Låt jäsa under plastfolie ca 40 minuter.
5. Rör samman mjölkfritt margarin, rörsocker och kanel till fyllningen.
6. Ta upp degen på lätt mjölat bakpapper. Platta ut den lite med mjölad (eller lätt oljad hand, använd en neutral olja). Lägg degen på papperet 10-15 minuter i frysen (den blir lättare att kavla).
7. Ta fram och kavla degen till en rektangel ca 30 x 35 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop (ta hjälp av papperet). Skär med vass vattensköljd kniv i ca 2 cm bitar. Lägg i bullformar.
8. Låt jäsa under bakduk 30-40 minuter. Sätt ugnen på 225 °C.
9. Pensla eller spraya med vatten. Strö på pärlsocker och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
Recept Birgit Nilsson Bergström, Hembakningsrådet
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.