Ingredienser
300 g mandelmassa
150 smör (rumsvarmt)
1,5 dl Dansukker Ljus Sirap
3 st ägg
2 dl mannagryn
0,5 g saffran
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1,5 dl sötmandel
1 dl hackad choklad
0,5 dl frystorkade hallon
Instruktioner
Riv först madelmassan grovt och vispa sedan ihop den med smör och sirap till en fluffig massa. Rör sedan ner äggen, ett i taget och låt varje arbetas in ordentligt innan nästa tillsätts.
Blanda sedan ner mannagrynen, saltet och saffranet och rör till en jämn smet. Grovhacka mandeln och chokladen, rör ner det tillsammans med de frystorkade hallonen.
Täck en brödform (ca 1,5 liter) med bakplåtspapper och bred ut smeten jämnt. Grädda mitt i ugnen i ca 1,5 timme. Låt kakan svalna helt innan den tas från formen. Skär sedan i skivor och servera gärna med vispad grädde och lite ny kokt hallonkompott.
Kakan kan med fördel bakas både en och två dagar innan den ska avnjutas :)
- Recept Malin Sahlberg - Fredagskakan
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.