Rulltårta med marängsmörkräm och vilda bär

Rulltårta är en härlig klassiker. Baka din egen rulltårta med marängsmörkräm och bär. Dekorera din rulltårta med vilda bär och bjud in till sommarfika.

2 rulltårtor

Betyg (79 st)

Ingredienser

Basrecept rulltårta
3 ägg
2 dl Dansukker Strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk kokande vatten

Marängsmörkräm
Räcker till cirka 2 rulltårtor

4 stora äggvitor
2 dl Dansukker Strösocker
150 - 200 gram rumsvarmt smör
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 msk bärpuré
2 dl sommarbär (både till purén och garnering)

Instruktioner

Basrecept rulltårta
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet.

Dela upp smeten på två bakplåtspapper och bred ut tunt.

Grädda mitt i ugnen i 250 °C i cirka 5 minuter. Stjälp upp på sockrat papper.

Marängsmörkräm
Vispa äggvitorna och sockret i en bunke över vattenbad tills sockret löst sig.

Ta av bunken från värmen och häll äggvitorna i en mixerskål. Vispa marängen på hög hastighet i 5-10 minuter.

Sänk hastigheten till låg/medel och tillsätt rumsvarmt smör, en liten bit i tagen. Låt smöret bli helt inblandad i marängen innan du tillsätter nästa bit och vispa tills marängen är slät.

Puréa hälften av bären i en mixer eller med stavmixer. Passera genom en finmaskig sil om du inte vill ha med kärnorna. Vänd ner purén i smörkrämen och rör försiktigt tills den är slät. Slutresultatet ska vara en luftig och jämn kräm.

Tips!
Om krämen skär sig är det lätt att rätta till. Är den för kall kan du värma upp den över vattenbad en liten stund och vispa ihop den. Är den för varm kan du låta skålen stå i kylen en stund innan du vispar igen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Citron- och ingefärsmarmelad

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.