Ingredienser
Tårtbotten
4 ägg
2 dl Dansukker Strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
Vaniljkräm
2 dl mjölk
2 äggulor
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
1 msk potatismjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 1/2 dl vispgrädde
Jordgubbssylt
Vill du göra egen sylt hittar du recept här.
Garnering
500 g mandelmassa
3 dl Dansukker Florsocker
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
röd hushållsfärg
Marsipankrona
50 g grön marsipan
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 °C. Smöra och bröa en rund form som är cirka 22 cm i diameter.
Vispa äggen och sockret pösigt. Blanda mjölsorterna med bakpulvret och vaniljsockret. Vänd ner i äggsmeten. Häll upp i formen.
Grädda prinsesstårtan på galler i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Låt vila i formen i 5 minuter. Stjälp upp kakan på galler och låt svalna.
Vispa samman alla ingredienserna till vaniljkrämen, utom vaniljsockret och vispgrädden, i en rostfri kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat. Tillsätt vaniljsockret. Låt svalna.
Vispa grädden och blanda ner i den kalla vaniljkrämen. Dela bottnen i tre bottnar. Bred sylt på två av bottnarna. Fördela hälften av vaniljkrämen på två dessa. Lägg samman bottnarna. Bred till sist resten av vaniljkrämen uppe på och runt om tårtan. Lägg det mesta av vaniljkrämen mitt på bottnen så att tårtan blir ”bullig”.
Blanda mandelmassan med florsockret och sirapen. Färga den rosa med röd hushållsfärg.
Kavla ut mandelmassan mellan plastfolie, till en tunn, rund platta som täcker hela tårtan. Klä in tårtan med denna. Pudra tårtan med florsocker. Dekorera med kronorna.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Glögg och godsaker
Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.