Ingredienser
Rödbetskaka
3 ägg
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 1/4 dl mat- eller rapsolja
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl kokosflingor
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kanel, malen
1 1/2 tsk kardemumma, malen
3/4 tsk salt
4 1/2 dl rivna rödbetor (ca 270 g)
Frosting
200 g smör, rumstempererat
3 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
300 g färskost
skalet från 1 lime
2 tsk färskpressad limesaft
Dekoration
blåbär
skalet från lime
ätbara blommor
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C, under- och övervärme.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt olja. Blanda vetemjöl, kokosflingor, bakpulver, kanel, kardemumma, salt och vänd ner i smeten.
Skölj, skala och finriv rödbetor och vänd ner i smeten. Rör jämn.
Smörj en springform, 20 cm i diameter med olja. Grädda i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter. Låt svalna och stjälp sedan upp kakan på ett galler. Låt den bli helt kall under en bakduk.
Förbered frostingen. Vispa upp smör någon minut. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ihop. Vänd ner färskost och vispa upp frostingen ordentligt. Tillsätt limeskal och limesaft.
Fyll en spritspåse med fyllningen. Skär kakan i två delar och lägg underdelen på ett tårtfat. Spritsa toppar med frosting på bottnen och strö över lite blåbär.
Lägg på den övre delen och spritsa toppar på hela ovansidan och dra ut varje topp med en sked. Dekorera med blåbär och ätbara blommor och riv lite limeskal på toppen
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Glögg och godsaker
Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.