Rabarbertrifle

- Recept Anne au Chocolat
Denna trifle innehåller vanilj, syrlig rabarberkompott, lättvispad grädde och sist men inte minst, hemgjorda makrons med farinsocker. Enkelt men beroendeframkallande.

4 portioner

Betyg (3 st)

Ingredienser

Rabarberkompott
300 g ekologisk rabarber
1 3/4 dl Dansukker EKO Socker
1 ekologisk vaniljstång

Makrons
60 g ekologiska mandlar
2 dl Dansukker EKO Farinsocker eller vanligt Farinsocker
1 ekologisk äggvita

Dekoration
3 dl ekologisk vispgrädde

Instruktioner

Tips: Triflerna kan serveras direkt men också förberedas några timmar innan servering, förvaras då i kylen. Dock blir makronerna lite mjuka, det är en fråga om smak.
Tips: Använd mandelmjöl istället för hela mandlar till makronerna.

Rabarberkompott
Skär rabarbern i 1 cm bitar. Lägg rabarber, socker, vaniljfrö- och stång i en kastrull och koka upp. Låt rabarberkompotten sjuda i 5 minuter tills det mjuknat. Låt kompotten svalna och förvara sedan i kylen tills den ska serveras.

Makarons
Sätt ugnen på 160 grader, varmluft. Mixa mandlarna till mandelmjöl. Tillsätt farinsocker och äggvita och blanda snabbt tills massan är jämn. Lägg makronmassan i en spritspåse med tyll och spritsa ut runda makrons, i storleken som 1 krona, med mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 15-17 minuter. Låt svalna på plåten och förvara dem sedan i en lufttät behållare tills servering.

Dekoration
Vispa grädden lätt. Varva krossade makrons, vispad grädde och rabarberkompott i fyra serveringsglas.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Citron- och ingefärsmarmelad

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.