Ingredienser
Crumble-botten
3 1/3 dl vetemjöl
1 dl Dansukker Ljust Muscovaorörsocker
150 g kallt smör
1/2 tsk fint salt
Myntakaramell
12 g färsk mynta (1 knippe)
1 1/2 dl vispgrädde
2 1/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
150 g smör, rumstempererat
1/2 tsk flingsalt
Rabarberkompott
4 gelatinblad
500 g rabarber
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
150 g jordgubbar
1 1/2 msk (20 g) citronsaft
Italiensk maräng
1 dl vatten
3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1/4 vaniljstång, kan uteslutas
3 äggvitor
Garnering
färsk mynta
Instruktioner
Sätt ugnen på 170 °C.
Börja med pajbottnarna. Arbeta ihop alla ingredienser till en smulig konsistens. Fördela smulorna i 12 smorda ringar med en diameter på cirka 8 cm.
Grädda crumble-bottnarna i 10-12 min i mitten av ugnen. Förbered myntakaramellen under tiden.
Skölj, banka och hacka myntan fint och blanda den med grädde som ska stå och dra minst 1 timme. Sila bort myntan från grädden och värm i en kastrull till kokpunkten.
Koka socker på låg värme i en kastrull till en ljusbrun karamell, rör inte för mycket. När karamellen fått önskad färg, tillsätt den uppvärmda grädden lite åt gången. Rör i smöret i fyra omgångar och rör till sist ner saltet.
Häll karamellen i en värmetålig skål och låt stå i rumstemperatur några timmar. Fördela sedan karamellen med en spritspåse som ett tunt lager på crumble-bottnarna. Låt stelna och ta sedan ut bottnarna från ringarna.
Gör rabarberkompotten. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten cirka 10 minuter. Skala rabarberna och skär dem i mindre bitar och vänd tillsammans med socker. Låt dra i några minuter.
Koka rabarberna med jordgubbar och citronsaft tills de är mjuka. Ta kastrullen från värmen och mixa kompotten till önskad konsistens.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ut i den varma kompotten. Fyll kompotten i de ringar som använts till botten och låt dem sätta sig i frysen, cirka 2 timmar.
Ta ut formarna från frysen och lösgör dem genom att värma dem en smula runt om ringen, antingen med en brännare eller genom att doppa dem hastigt i varmt vatten. Placera kompotten ovanpå bottnarna med karamell och ställ kallt.
Gör den italienska marängen. Koka upp vatten, socker och vanilj till 121°C. När sockerlagen når 121°C, ta kastrullen från värmen.
Vispa äggvitorna på hög hastighet. När vitorna har fått lite höjd, häll i den varma sockerlagen i en tunn stråle. Fortsätt vispa marängen tills den är nedkyld och tillräckligt fast att spritsa på rabarbertarterna som dekoration med hjälp av en spritspåse med tyll. Dekorera med färsk mynta.
Tips. Sätt lite färg på marängen genom att måla ett streck med röd färgpasta längs innersidan av spritspåsen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Baka med citron och apelsin
Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!