Rabarberkaka med italiensk maräng

Att baka i långpanna är perfekt när du ska baka till många. Rabarber och italiensk maräng gör denna långpannekaka extra festlig.

ca 24 bitar

1 timme

Betyg (11 st)

Ingredienser

200 g smör, rumsvarmt
3 dl Dansukker Rörsocker Strö Fairtrade
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 ägg
3 äggulor (spara vitorna till maräng)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Skal från 1 citron, gärna obesprutad
200 g färsk rabarber

Sockerlag
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1/2 dl vatten

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C, över- och undervärme. Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt ägg och äggulor ett i taget under vispning. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner i äggsmeten. Riv ner citronskal och rör om. 

Skär rabarberstjälkarna i cirka 1 cm breda skivor. 

Klä en långpanna med bakplåtspapper. Fördela smeten jämt i pannan och sprid ut rabarberbitarna över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt kakan svalna helt. 

Koka socker och vatten till 120°C. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Häll med en tunn stråle ner den varma sockerlagen under fortsatt kraftig vispning. Vispa tills marängen svalnat till rumstemperatur. 

Dela kakan i bitar eller spritsa marängen direkt på kakan. Bränn av marängen med brännare. Har du ingen brännare? Ställ kakan i ugnen några minuter på övervärme.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweendammsugare

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Kladdkaka med chokladkola och cheesecakefrosting

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan är ett av våra mest älskade bakverk och kan varieras med smaker som salt karamell, hallon, hasselnöt, kokos, apelsin och chili. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Chokladbiskvier

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.