Ingredienser
Pumparutor
5 dl butternutpumpa (ca 1/3 pumpa)
1 msk smör
1/2 dl ströbröd
4 ägg
3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl rapsolja
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
Toscatäcke
100 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
4 msk Dansukker Ljus Sirap
100 g mandelspån
Marängspöken
4 äggvitor
2 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1/2 krm salt
svart strössel (spökets ögon)
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 °C.
Skala och riv pumpan. Smörj och bröa en långpanna med måtten 25 x 30 centimeter.
Vispa ägg och socker i en stor bunke tills det blir ljust och luftigt. Rör ner pumpan och oljan.
I en annan bunke blandar du vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker, kanel, kardemumma och ingefära.
Häll över den torra mixen i ägg- och sockerblandningen och rör samman. Rör till en jämn smet och hall sedan över i långpannan.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Förbered under tiden toscatäcket.
Förbered toscatäcket. Koka samman smör, vispgrädde, strösocker och sirap på medelvärme i en kastrull under konstant omrörning. Den ska få en lätt gyllenbrun färg men var försiktig så att det inte bränner i botten.
Ta från värmen och rör ner mandelspånen. Fördela toscasmeten ovanpå kakan och grädda mitt i ugnen i ytterligare 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
Gör under tiden dina marängspöken. Separera äggula och äggvita.
Häll äggvitor, socker och salt i en värmetålig skål och sätt den över ett vattenbad. Vispa lite lätt tills att alla sockerkristaller har lösts upp.
Ta bort skålen från värmen och vispa med en elvisp tills marängen tjocknat och svalnat. När skålen går att vända upp och ner är marängen tjock nog.
För över marängsmeten i en spritspåse och klipp i hörnet. Spritsa ut maränger ovanpå kakan och sätt dit strössel som spökets ögon.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.
Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.