Ingredienser
2 remsor cirka 5 x 15 centimeter av tårtbottnen
Recept på tårtbotten
2 ägg
1/2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 msk vetemjöl
smör eller margarin samt vetemjöl till formen
Dansukker Strösocker att strö på kakan
Vaniljkräm
1 äggula
1 dl matlagningsgrädde
1 msk potatismjöl
1 msk Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Gräddkräm
1 dl vispgrädde
1 dl av vaniljkrämen, se recept ovan
3/4 dl sylt, välj favoriten
Garnering
grön marsipan
Dansukker Florsocker
Instruktioner
Tårtbotten
Gör en form av folie eller bakplåtspapper, 35 x 15 cm och ställ på en plåt. Vispa äggen och de båda sockersorterna pösigt. Tillsätt vetemjölet och blanda väl. Bre ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 5 minuter. Strö lite socker på kakan innan den stjälps upp på ett bakplåtspapper. Låt svalna.
Vaniljkräm
Blanda allt utom vaniljsockret i en kastrull och sjud på svag värme tills krämen tjocknat. Låt svalna innan vaniljsockret tillsätts.
Vispa grädden till fast skum. Blanda vaniljkrämen i grädden. Bred sylt på tårtbotten och ett tunt lager gräddkräm. Lägg andra bottnen på fyllningen. Fördela resten av gräddkrämen på toppen. Kavla ut marsipanen tunt. Lägg marsipanplattan på fyllningen och tryck försiktigt till längs kanten av kakan. Pudra florsocker över marsipanen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Glögg och godsaker
Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.