Portvins-värmare

Värmande och kryddigt portvin med kanel, kardemumma, nejlika och konjak.

6 glas

Betyg (5 st)

Ingredienser

150 g russin
1 dl kokande vatten
saft och skal från 1 apelsin, gärna obesprutad
1 kanelstång
5 kryddnejlikor
6 kardemummakärnor
4 dl portvin
2 dl Dansukker Ljus Sirap
1/2 dl konjak

Instruktioner

Häll det kokande vattnet över russinen och låt stå i 5 minuter. Sila bort vattnet. Blanda apelsin, kanel, kryddnejlikor, kardemumma, portvin och sirap i en gryta och värm under lock ett par minuter. Tillsätt konjaken. Sila. Blanda i russinen och värm på drycken, koka inte. Servera genast.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweendammsugare

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Kladdkaka med chokladkola och cheesecakefrosting

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan är ett av våra mest älskade bakverk och kan varieras med smaker som salt karamell, hallon, hasselnöt, kokos, apelsin och chili. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Chokladbiskvier

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.