Portionscheesecake lager på lager

Cheesecake på fyra lager, en lyxig portionsdessert med muscovadosnittar, hallon, citron och blåbär. En utmärkt kombination som imponerar på gästerna.

5 portionscheesecake

2,5 timmar + 2 timmar i frys

Betyg (445 st)

Ingredienser

Muscovadosnittar
100 gram smör
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1/2 dl Dansukker Ljus Ekologisk Sirap
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Fyllning
3 äggulor
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
150 gram färskost
3 dl vispgrädde
200 g hallon (1 dl hallonsaft)
saften av 1/2 citron, obesprutad
100 g blåbär (1 dl blåbärssaft)

Garnering
hallon
blåbär
citronmeliss

Instruktioner

Börja med muscovadosnittarna. Sätt ugnen på 200 °C.
Blanda samman samtliga ingredienser i en skål och arbeta till en deg. Dela degen i 4 bitar och rulla till långa stänger. Lägg på plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite lätt. Baka dem i cirka 10 minuter.

Skär längderna till snittar medan de är varma. Låt svalna och förvara kakorna torrt.
Mixa 10 snittar och lägg i 5 små runda formar, 7 cm i diameter.

Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker poröst. Tillsätt färskosten. Vispa upp grädden i en annan skål och blanda tillsammans med äggsmeten.

Fördela smeten jämt i tre olika skålar. Tillsätt 1 dl mixade och silade hallon i första skålen, saften av 1/2 citron i den andra skålen och 1 dl mixade blåbär i den tredje skålen.

Fördela halloncheesecaken i de fem runda formarna och ställ i frysen i minst 30 minuter. Ta sedan ut formarna och häll på citroncheesecaken. Ställ i frysen i minst 30 minuter. Häll sist över blåbärscheesecaken och ställ i frysen i minst 2 timmar.

Ta ut formarna ur frysen 5-10 minuter innan servering. Lossa från formarna och garnerna med färska hallon, blåbär och citronmeliss.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Citrusmarmelader

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Kardemummabullesemla

Läckra semlor

Njut av en klassisk semla med fluffig grädde och krämig mandelmassa, en variant med kardemummabulle eller varför inte som semmelkladdkaka.

Citrontarte

Baka med citron och apelsin

Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.

Krabbelurer

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör. Prova till exempel att ringla på lite sirap.

Kokos- och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!