Ingredienser
100 g pistagenötter (när pistagenötterna är oskalade)
1 dl havremjöl
300 g smör, rumstempererat
2 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 tsk salt
1 ägg
6 1/2 dl vetemjöl
Skal från 1 1/2 lime
Instruktioner
Väg upp till 100 gram oskalade pistagenötter. Skala nötterna och mixa. Tillsätt havregrynen och mixa tillsammans med nötterna.
Vispa smör, rörsocker, havremjöl, de mixade pistagenötterna och salt. Tillsätt ägget och därefter mjölet och limeskalet. Kyl degen i cirka en timme.
Sätt ugnen på 180°C. Dela degen i två och kavla ut första delen till cirka 5 mm och ta ut små kakor med kakformar, cirka 6 cm i diameter. Baka kakorna i nedre delen av ugnen i cirka 8-10 min.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Glögg och godsaker
Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.