Pavlovakrans med grapefruktcurd

Vinterns vackraste, sprödaste och godaste krans. En riktigt lyxig dessert att avsluta året med.

8–10 portioner

ca 2 timmar

Betyg (8 st)

Ingredienser

Pavlova
4 äggvitor
2 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 msk majsstärkelse
1 tsk äppelcidervinäger

Grapefruktcurd
3/4 dl grapefruktjuice, färskpressad
2 msk citronjuice, färskpressad
1 ägg
1 1/2 dl Dansukker Syltsocker
50 g smör

Grapefrukttopping
1 grapefrukt
1/2 tsk kardemumma, nystött
1 msk Dansukker Florsocker

Garnering
2 dl grädde
pistagenötter, grovhackade

Instruktioner

Sätt ugnen på 125°C. 

Vispa äggvitor till ett fast skum och tillsätt hälften av sockret under vispning. Vispa i 5 minuter. Tillsätt resterande socker och vaniljsocker och vispa ytterligare 5 minuter. Vänd ner majsstärkelse och vinäger.

Rita en cirkel, cirka 22 cm i diameter, på ett bakplåtspapper och lägg på en bakplåt. Spritsa eller klicka ut cirka 10 runda toppar i en cirkel. Gör en liten fördjupning i varje topp med hjälp av en sked. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 1/2 timme. Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen med ugnsluckan på glänt.

Förbered curden. Blanda juice, ägg och syltsocker i en kastrull. Låt koka under omrörning tills curden tjocknar. Stäng av plattan och rör ner smöret.

Filea grapefrukt och lägg i en skål. Rör ner kardemumma och florsocker.

Montering
Vispa grädde luftigt. Ringla över curden och klicka på grädde. Toppa med grapefrukt och hackade pistagenötter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Citron- och ingefärsmarmelad

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.