Passionscheesecake med lemoncurd och nötcrumble

En härlig dessert på passionscheesecake, lemoncurd och nötcrumble. En dessert som är perfekt att förbereda dagen innan.

6 glas

1 timme + 2 timmar kyltid

Betyg (376 st)

Ingredienser

Lemoncurd
1 dl färskpressad citronsaft
1 äggula
1 ägg
2 1/2 dl Dansukker Syltsocker
80 g smör

Nötcrumble
1/2 dl mandel
1/2 dl hasselnötter
50 g smör
1/4 dl kokos
2 msk Dansukker Svenskt Strösocker
1 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
1 dl vetemjöl
1 nypa salt

Passionscheesecake
2 dl vispgrädde
200 g färskost
1 dl Dansukker Florsocker
2 msk saft från passionsfrukt

Dekoration
citronmeliss

Instruktioner

Börja med curden så att den får stå till sig. Pressa saften ur citronerna och blanda äggula, ägg, syltsocker och citronsaft i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda 3 minuter, tills den börjar tjockna. Vispa hela tiden.

Tillsätt smör i omgångar under fortsatt vispning. Ta kastrullen från värmen och sila curden. Häll upp den i en varm, väl rengjord burk. Förvara i kylen.

Fortsätt med nötcrumble. Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

Hacka nötterna och blanda alla ingredienser till en smulig deg. Strö ut på en bakpapperklädd plåt och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, till gyllenbrun färg.

Förbered passionscheesecaken. Blanda grädde, färskost och florsocker i en skål och vispa till en hård smet. Vänd ner saften från passionsfrukten och vispa lite till. Lägg cheesecaken i en spritspåse och ställ i kylen 1 timmar.

Montera desserten. Lägg lemoncurden i en spritspåse med liten tyll. Spritsa ut cheesecaken som toppar i 6 glas och spritsa curden som små toppar runt cheesecaken. Strö på nötcrumble och dekorera med citronmeliss.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Citron- och ingefärsmarmelad

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.