Ingredienser
Chokladbotten
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
50 g smör
1 ägg
3/4 dl vetemjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 msk kakao
100 g mörk choklad
Hallonmousse
250 g hallon
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
3 dl grädde
Vit chokladmousse
100 g vit choklad
3 dl grädde
120 g kesella
Garnering
1 passionsfrukt
godisägg
Instruktioner
Chokladbottnen
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en form med löstagbar kant, 19 cm i diameter. Smält smör och vispa pösigt tillsammans med socker. Tillsätt ägget och vispa ytterligare. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och kakao i en skål och vänd ner i äggsmeten. Hacka chokladen i mindre bitar och smält över ett vattenbad. Häll chokladen i smeten och häll sedan smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna.
Hallonmousse
Värm upp hallonen i en kastrull i cirka 2 minuter och sila genom en finmaskig sil. Häll den släta hallonsaften och gelésocker i en kastrull och låt koka 1/2 minut. Ta bort från värmen och låt svalna något. Vispa under tiden grädden fluffig. Vänd ner lite av grädden i hallonblandningen och rör slät, vänd sedan ner resten av grädden. Rör tills moussen är helt slät. Häll moussen över chokladkakan och ställ i kylen i minst 3 timmar.
Vit chokladmousse
Hacka den vita chokladen och smält över vattenbad. Vispa grädden fluffig och tillsätt kesella. Vänd ner lite av gräddblandningen i chokladen och rör slät, tillsätt resten av gräddblandningen. Stryk chokladmoussen över den stelnade hallonmoussen och ställ i frysen ytterligare några timmar. Ta ut tårtan från frysen cirka 15 minuter innan servering och lägg på ett fat. Skär passionsfrukten på mitten och ta ut fruktköttet. Torka av skalet och lägg i några godisägg. Placera på mitten av tårtan.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Glögg och godsaker
Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.