Pärongalette med Chèvre

Pärongalette med Chèvre, päron, hasselnötter och mörk sirap är en lyxig paj. Baka pärongalette och imponera på gästerna. Päron och Chèvre är en god kombo!

10 portioner

PT1H

1 timme och 15 minuter

Betyg (33 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Galettedeg
220 g smör
4 1/2 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Florsocker
1/2 tsk salt
3/4 dl vatten

Topping
100 g Chèvre
2-3 päron
1 dl hasselnötter
2 msk Dansukker Mörk Sirap

Pensling
1 äggvita

Instruktioner

Börja med galettedegen. Dela smöret i mindre bitar och lägg det i en matberedare. Mixa snabbt ihop med vetemjöl, florsocker och salt. Tillsätt vatten och mixa till degen gått ihop.

Plasta degen och den låt vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 °C.

Skär chèvren i tunna bitar. Skölj, kärna ur och skär päronen i skivor.

Häll hasselnötterna i en skål och tillsätt sirapen. Rör runt.

Ta ut pajdegen ur kylen och kavla ut den någorlunda rund, på ett mjölat bakbord, cirka 1/2 cm tunn. Lägg pajdegen på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Lägg päronskivorna och chèvren i mitten av pajdegen och strö över hasselnötterna. Vik in pajkanterna mot mitten och pensla på uppvispad äggvita.

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna på galler.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våfflor med sylt och grädde

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Sachertårta

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet. 

Citrusmarmelader

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Kokos- och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!