Pannacotta med pocherad rabarber och crumbles

4 portioner

30 minuter + 2-3 timmar i kylen

Betyg (0 st)

Ingredienser

Pannacotta
4 dl växtbaserad grädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Crumble
50 g plantbaserat smör, rumstempererat
2 msk Dansukker Farinsocker
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn
2 nypor malen kardemumma

Pocherad rabarber
2 tunna rabarberstjälkar eller 1 tjock som kan delas
2/3 dl Dansukker Strösocker
saften från 1/2 citron
vatten

Instruktioner

Börja med pannacottan så att den hinner stå till sig.

Koka grädde och gelésocker i en kastrull i 1/2 minut. Häll över i 4 glas. Ställ i kylen ca 2-3 timmar.

Sätt ugnen på 175 °C, varmluft och blanda alla ingredienserna till crumbles. Smula ihop med händerna och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. 

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, till de fått fin färg. Ta ut och blanda runt då och då under gräddning. Låt svalna.

Gör den pocherade rabarbern. Skölj och dela rabarbern till önskad storlek och tjocklek och lägg i en kastrull. Tillsätt socker och citronsaft. 

Häll på vatten så att rabarbern täcks. Koka upp i någon minut och ta bort från plattan. Låt stå och dra i lagen. Häll sedan av vattnet och skär i småbitar eller låt vara som stänger. 

Ta ut pannacottan från kylen och lägg på rabarber och strössla på crumbles. 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweendammsugare

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Kladdkaka med chokladkola och cheesecakefrosting

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan är ett av våra mest älskade bakverk och kan varieras med smaker som salt karamell, hallon, hasselnöt, kokos, apelsin och chili. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Chokladbiskvier

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.