Pannacotta med pocherad rabarber och crumbles

4 portioner

30 minuter + 2-3 timmar i kylen

Betyg (0 st)

Ingredienser

Pannacotta
4 dl växtbaserad grädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Crumble
50 g plantbaserat smör, rumstempererat
2 msk Dansukker Farinsocker
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn
2 nypor malen kardemumma

Pocherad rabarber
2 tunna rabarberstjälkar eller 1 tjock som kan delas
2/3 dl Dansukker Strösocker
saften från 1/2 citron
vatten

Instruktioner

Börja med pannacottan så att den hinner stå till sig.

Koka grädde och gelésocker i en kastrull i 1/2 minut. Häll över i 4 glas. Ställ i kylen ca 2-3 timmar.

Sätt ugnen på 175 °C, varmluft och blanda alla ingredienserna till crumbles. Smula ihop med händerna och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. 

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, till de fått fin färg. Ta ut och blanda runt då och då under gräddning. Låt svalna.

Gör den pocherade rabarbern. Skölj och dela rabarbern till önskad storlek och tjocklek och lägg i en kastrull. Tillsätt socker och citronsaft. 

Häll på vatten så att rabarbern täcks. Koka upp i någon minut och ta bort från plattan. Låt stå och dra i lagen. Häll sedan av vattnet och skär i småbitar eller låt vara som stänger. 

Ta ut pannacottan från kylen och lägg på rabarber och strössla på crumbles. 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Citrusmarmelader

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Kardemummabullesemla

Läckra semlor

Njut av en klassisk semla med fluffig grädde och krämig mandelmassa, en variant med kardemummabulle eller varför inte som semmelkladdkaka.

Citrontarte

Baka med citron och apelsin

Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.

Krabbelurer

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör. Prova till exempel att ringla på lite sirap.

Kokos- och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!