Påsktrifle

Trifle är en enkel och mycket god efterrätt. Denna påsktrifle varvas med citronsockerkaka, mangokompott och rårörd vaniljkräm. En läcker påskdessert.

6 glas

1,5 timme

Betyg (72 st)

Ingredienser

Citronsockerkaka
100 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
1 dl Dansukker EKO socker
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
rivet skal från 1/2 citron, gärna obesprutad
1 msk citronsaft
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Mangokompott
300 g mango
1/2 citron, ca 2 msk
1/2 dl Dansukker Gélesocker Multi

Rårörd vaniljkräm
3 äggulor
3/4 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 msk Dansukker EKO Ljus Sirap
3 dl vispgrädde
1 msk rom, valfritt

Garnering
4 dl vispgrädde

Instruktioner

Börja med citronsockerkakan. Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

Smält smör och häll i mjölk. Ställ åt sidan. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smörblandningen, citronskal- och saft. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.

Smörj en springform, 23 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 18 minuter. Låt svalna.

Gör mangokompotten. Lägg mango och citronsaft i en kastrull och tina upp mangon. Tillsätt gelésocker och koka i 30 sekunder. Mixa kompotten nästan slät och häll i en varm, väl rengjord glasburk. Låt svalna i kylen.

Gör vaniljkrämen. Vispa ägg, muscovadorörsocker, vaniljsocker och sirap poröst. Tillsätt romen om så önskas. Vispa grädden i en annan skål och vänd ner.

Skär sockerkakan i mindre bitar och häll över vaniljkrämen så att kakan täcks. Vispa grädde lätt och ta fram 6 glas. Fördela hälften av sockerkakan i glasen och lägg på kompotten och grädde. Upprepa en gång till och servera triflen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Citron- och ingefärsmarmelad

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.