Ingredienser
Hallonbotten
4 ägg
4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl hallon, ca 100 g
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Citronkräm
200 g vit choklad
250 g smör, rumstempererat
3 1/2-4 dl Dansukker Florsocker
300 g färskost
skalet av 1-2 citroner, gärna obesprutade
Glasyr med valfri smaksättning
saften av 3 passionsfrukter eller
2-3 msk färskpressad citronsaft eller
150 g mango, tinad och mixad
4-5 dl Dansukker Florsocker
gul karamellfärg
Dekoration
vit choklad, hyvlad
påskägg
ätbara blommor
Instruktioner
Börja med hallonbottnarna. Sätt ugnen 175 °C.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt några minuter. Häll hallonen genom en finmaskig sil och tillsätt saften i ägg- och sockerblandningen.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och vänd ned i smeten.
Häll smeten i 2 smörade löstagbara formar, 16-18 cm i diametern. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter. Låt bottnarna svalna på galler.
Gör citronkrämen. Smält vit choklad över ett vattenbad. Låt svalna.
Vispa upp smör och tillsätt den avsvalnade chokladen. Vispa samman florsocker och färskost i en separat skål. Tillsätt smörblandningen.
Riv ner citronskal och ställ krämen kallt.
Skär varje botten till två bottnar och lägg den ena på ett tårtfat. Stryk på ett lager citronkräm och lägg på nästa botten. Stryk på ett lager citronkräm och upprepa. Lägg på översta botten och stryk på ett tunt lager citronkräm över hela tårtan. Ställ i kylen cirka 30 minuter för att stelna.
Ta ut från kylen och stryk på ett sista lager citronkräm över hela tårtan och jämna ut. Ställ i kylen ytterligare cirka 30 minuter för att stelna.
Gör under tiden glasyren. Blanda ihop florsocker och valfri smaksättning, den ska vara tjock nog för att stanna kvar på toppen av tårtan. Tillsätt gul karamellfärg för extra färg.
Häll glasyren i en kanna eller sprits och häll den försiktigt på toppen av tårtan. Låt glasyren rinna ner över kanterna. Låt stelna.
Hyvla vit choklad och lägg som ett bo i mitten av tårtan, placera några godisägg uppe på. Dekorera resten av tårtan med godisägg och strö över ätbara blommor.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Glögg och godsaker
Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.