Påskdessert med hemmagjord lemoncurd

4 portioner

Betyg (8 st)

Ingredienser

Maränger
2 äggvitor
1 1/2 dl Dansukker EKO Socker
2 droppar citronsaft

Lemoncurd
2 dl färskpressad citronsaft
3 ägg
5 dl Dansukker Syltsocker
200 g smör

Kex
8 st digestivekex
1 msk Dansukker EKO Socker
25 g smör
1 tsk kardemumma

Garnering
3 dl grädde
100 g blåbär
8 maränger
Dansukker EKO Florsocker

Instruktioner

Sätt ugnen på 125°C och börja med marängerna. Vispa äggvitorna och halva sockret till ett fast skum. Vispa ner resten av sockret och citronsaften i smeten.

Fyll en spritspåse och spritsa ut små toppar på ett bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka en timme.

Gör sedan lemoncurden. Pressa citronerna och sila saften för att få bort kärnor. Blanda ägg, syltsocker och citronsaft i en kastrull. Sätt kastrullen på en platta och sjud på låg värme under omrörning tills curden börjar tjockna.

Tillsätt smöret i små klickar medans du rör om. Ta kastrullen från plattan och sila genom en finmaskig sil. Häll upp lemoncurden i en väl rengjord burk. Låt svalna.

Förbered kexen. Sätt sedan ugnen på 175°C.

Krossa kexen och lägg de på en plåt. Dela smöret i små kuber i sprid ut det på plåten. Strö över kardemumman. Rosta i mitten av ugnen tills kexen fått fin färg, cirka 5 -10 minuter.

Vispa grädden med strösocker och sätt ihop desserten. Varva kex, lemoncurd, grädde, blåbär och maränger i ett glas.

Toppa med blåbär och pudra över florsocker.

Se film: Så här gör du Påskdessert med hemmagjord lemoncurd

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.