Ingredienser
Vaniljkräm
1/2 vaniljstång
2 1/2 dl mjölk
4 äggulor
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 msk majsstärkelse
25 g smör, rumstempererat
Körsbärssylt
200 g körsbär
100 g Dansukker Syltsocker
Montering
1 förp färsk smördeg
3 dl vispgrädde
Glasyr
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
3 tsk vatten
2 msk körsbärssylt
Instruktioner
Vaniljkräm
Skrapa ur en vaniljstång och koka upp med mjölk. Ta upp vaniljstången.
Vispa äggula, socker och majsstärkelse poröst. Häll mjölken över äggsmeten under vispning.
Häll tillbaka i kastrullen och koka upp under konstant vispning. Lyft bort från plattan när krämen tjocknat och tillsätt smör lite i taget under vispning. Plasta skålen och ställ i kylen.
Körsbärssylt
Skölj och kärna ur körsbär. Mixa eller finhacka bären och blanda med syltsockret i en kastrull och koka 4-5 minuter. Skumma väl och häll upp på varm, väl rengjord burk. Förslut och förvara svalt.
Äppelmos
Gör äppelmoset enligt recept.
Smördegsplattor
Sätt ugnen på 200°C. Dela smördegen till 3 ark och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel och lägg en mindre plåt på arken som tyngd och grädda mitt i ugnen ca 10 min. Ta bort plåten och grädda ytterligare 5 min. Låt kallna helt.
Montering
Vispa grädde fast och blanda ner 2-3 dl av vaniljkrämen. Rör ihop florsocker och vatten till glasyren och ställ åt sidan.
Bred ett lager körsbärssylt på ett smördegsark och glasyr ovanpå, så att det marmoreras. Ställ i frysen för att stelna.
På nedersta arket, bred ett tunt lager äppelmos och sedan ett lager vaniljgrädde ovanpå och lägg på ett fat. Bred ett tjockt lager vaniljgrädde på det sista smördegsarket och lägg det arket ovanpå det med äppelmos och vaniljkräm.
Ta ut arket med glasyr från frysen och lägg på toppen av tårtan.
Tips
Skär tårtan i 6 bitar och skölj kniven i varmt vatten mellan varje knivtag så går det lättare att skära.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag
Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Läckra semlor
Njut av en klassisk semla med fluffig grädde och krämig mandelmassa, en variant med kardemummabulle eller varför inte som semmelkladdkaka.
Baka med citron och apelsin
Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!